ARC Bucharest este un program de rezidențe destinat curatorilor care lucrează și sunt stabiliți în afara României pentru a descoperi contextul artistic efervescent din București.

ARC Bucharest urmărește să creeze noi oportunități atât pentru artiști stabiliți în București (și alte orașe din România) cât și pentru profesioniști din scena artistică internațională pe baza unor conexiuni personale și instituționale solide dezvoltate pe termen lung.

Deși mulți dintre artiștii care sunt stabiliți și lucrează în București expun internațional, complexitatea scenei artistice locală încă este puțin vizibilă din exterior. ARC Bucharest va fi un ghid pentru curatorii interesați să ia un prim contact sau să cerceteze în amănunt contextul artistic local.

ARC Bucharest oferă rezidențe curatoriale pe termen scurt, între 5 și 14 zile în mod uzual, destinate atât curatorilor independenți cât și celor afiliați unei instituții. Reflectând natura multifțetată a scenei artistice locale, sunt acceptate aplicații de la curatori cu practici, interese și background-uri profesionale cât mai diverse.

În timp ce rezidențele au loc în București și sunt focalizate pe contextul artistic al orașului, ARC va facilita conexiuni și cu alte orașe din România în care s-au dezvoltat comunități artistice puternice ca Iași, Cluj sau Timișoara.

Rezidențele ARC Bucharest sunt finanțate integral, fiind acoperite cheltuielile legate de transport și cazare, atât în București cât și în alte orașe din țară, și un onorariu pentru un eveniment public.

Programul ARC Bucharest este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Contact
E: apply@arcbucharest.ro
T: +40 729 556 541

Social media
facebook
instagram

Organizator
Solitude Project

Echipa
Radu Leşevschi
(iniţiator şi coordinator)
radu@arcbucharest.ro
Dragoş Olea
(consultant)